Er fri programvare en god idé?

Det er mange selskaper som tilbyr gratis dataprogram. De gjør dette for en rekke årsaker, men vanligvis er det en del av deres markedsføringsplan. Fri programvare kan være en fin måte å spare penger, men det er ofte ikke det beste alternativet, kan du oppleve at den betalte versjonen dekker dine behov bedre.

Den åpenbare fordelen med å bruke fri programvare er at det er gratis, de fleste mennesker liker tanken på å være i stand til å spare penger, så dette gjør bruk av fri programvare en tiltalende alternativ. Det er imidlertid noen ulemper som du må huske på hvis du tenker å bruke fri programvare. I mange tilfeller kan du vel finne at disse ulempene faktisk gjøre det best å bare bruke penger og kjøpe programvaren du trenger.

Den største ulempen av fri programvare er at det vanligvis ikke er faktisk gratis. Mange ganger er det tilbys gratis for en kort periode som en prøveordning, eller det tilbys gratis med begrenset funksjonalitet. Programvaren som tilbys gratis i en prøveperiode er ofte svært godt og vel verdt å gi en prøve, men du trenger å huske på at du til slutt vil måtte betale for det hvis du bestemmer deg for å fortsette å bruke den.

Programvaren som tilbys med begrenset funksjonalitet er mer av et problem. Selskaper tilbyr dette i håp om at du vil bestemme at du trenger de ekstra funksjonene og begynne å betale for det. Det har blitt litt av trend i disse dager for å gjøre funksjonaliteten så begrenset at programvaren er i utgangspunktet ubrukelig med mindre du bruker den betalte versjonen.

En annen ting som du virkelig trenger å se etter hvis du skal bruke fri programvare er å sørge for at du vet hvor det kommer fra. Det er mange uetiske mennesker som vil tilby gratis programvare som inneholder virus eller malware, åpenbart du ønsker å unngå å laste ned denne. Det er viktig at du sørge for at du bare laste ned programvare fra en pålitelig nettsted.

Beslutningen om fri programvare er en god ide eller ikke er i stor grad kommer til å komme ned til dine behov. Programvare med begrenset funksjonalitet kan fungere fint å møte dine behov, for eksempel. I de fleste tilfeller vil du finne at de betalte versjonene er bedre, men hvis budsjettet ikke tillater dette så gratis versjoner kan være et godt alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *