Hvorfor du ikke bør bruke fri programvare

Gratis programvare er nå en populær trend med Internett-brukere. Men eksperter se disse gratis nedlasting tilbud som potensielle kilder til trussel mot datasystemet. Gratis nedlasting av programvare kan lett bryte din datasikkerhet og tjene som en bakdør innreise til skadelige programmer.

Begrepet Gratis Programvare

Gratis programvare er det som kan bli kopiert eller distribuert av publikum uten noen juridiske begrensninger. Lovlig, er en programvarelisens og kundeavtale som kreves for å kjøre noe programvare på datamaskinen. Hvis det ikke-for-gratis eller faktisk er proprietær programvare, er en unik registreringsnøkkel og aktiveringskode innlemmet av produsenten og sendt til brukeren som kjøper programvaren. Dette registreringsnøkkel er spesifikke for den aktuelle kopien av programvaren. Men kommer fri programvare med en «fri programvare lisens» og en åpen registrering nøkkel. Begge disse er tilgjengelig for alle, noe som betyr at alle brukere kan laste ned og installere dem uten å bekymre registrering formaliteter.

Gratis Programvare og mulige sikkerhetstrusler

Crusaders av fri programvare ser på det som et forsøk mot demokratisering av kunnskap og kompetanse, mens mange andre kunne se med mistenksomhet på grunn av sikkerhetshensyn. Et annet faktum å vurdere er at fri programvare har sikkerhetshull i oppdateringsfilene. Dette betyr at det er en sterk mulighet for en adware, spyware, virus eller et ondsinnet program å være skjult sammen med det. Det er best for deg å være klar over disse potensielle trusler og unngå å installere gratis programvare. Likevel, de mest populære nettsteder for å laste ned gratis programvare er CNet og ZDNet. Millioner av mennesker er klar over sikkerhetstrusler, men de deler elektroniske data med venner på en rekke nettsamfunn.

Tips for Gratis nedlasting

Det er mulig å nyte fordelene av fri programvare uten å sette systemet i fare. Her er noen enkle, men effektive tips for å følge før du utfører en gratis nedlasting:

Sjekk autentisitet: Prøv å laste ned bare fra nettsteder som viser et autorisasjonsbevis. TRUSTe er en av organisasjonene som sertifiserer programvareleverandører og gi «tiltrodd segl ‘logo for visning.
Undersøk kilde: Søk etter den opprinnelige kilden før du laster ned noe programvare fra Internett. Det kan være et selskap eller en person som har gitt dette innholdet. Hvis det er et selskap, bør du lese lisensavtalen for verifisering. Også undersøke personvern og sikkerhetstiltakene som anvendes av selskapet eller den enkelte.
Ikke last ned widgets fra sosiale nettverkssider. De kan inneholde adware eller spyware programmer.

Unngå fildeling med venner på nettet som ikke er dine personlige kontakter. Det er ingen mekanisme for å teste identiteten til venner på nettet.

Avanserte virus eller spyware fjerning gjennomføre en sikkerhetssjekk før du laster ned et program. Når en høy kvalitet virus remover er installert, kan du være i ro fra potensielle sikkerhetstrusler.
Massevis av gratis nedlastinger fortsatt sopp på Internett. Det er ditt valg om å sette systemet i fare eller ikke. Uansett hva du velger, kan du følge disse tipsene når du går fremover med gratis nedlasting av programvare installasjoner

Hvis du er en liten bedrift eier eller ny å drive en bedrift og trenger noen upartiske råd om den beste teknologien til bruk i virksomheten din må du gå til Instantmarketing.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *